Werkgroep “Beestenboel”

Beestenboel

 

Medewerkers AtHomeFirst laten wens Stichting Beestenboel uitkomen

Op 2-10-2017 mochten de vrijwilligers van de Stichting Beestenboel Emmen een cheque in ontvangst nemen van AtHomeFirst. Stichting Beestenboel wordt gerund door vrijwilligers en heeft als doel het werven van gelden voor het ondersteunen van mensen die vanwege de bezuinigingen het eigen risico van de zorgverzekering niet meer kunnen betalen en mede daardoor afzien van medicatie. De vrijwilligers van de stichting verkopen zelfgemaakte artikelen, zoals gebreide knuffeldieren, op onder andere markten en zorginstellingen. Mensen die hun voorgeschreven medicijnen anders niet kunnen betalen, kunnen deze dankzij Stichting Beestenboel toch ontvangen. Ze krijgen geen contant geld, maar wel de medicijnen die ze nodig hebben.

In april bestond wijkcentrum ‘De Cluft’ 40 jaar. Tijdens deze dag was er de mogelijkheid om bij AtHomeFirst een wens in de wensboom te hangen. Twee vrijwilligers van de Stichting Beestenboel trokken de stoute schoenen aan en hingen beiden een wens in de boom van AtHomeFirst. Uit deze wensen werd duidelijk dat er behoefte was aan meer (brei)vrijwilligers of een financiële donatie voor dit goede doel.

De laatste wens heeft AtHomeFirst, met dank aan haar thuiszorgmedewerkers, kunnen realiseren. Joan Jonkers, directeur: “In december mogen onze thuiszorgmedewerkers zelf een kerstgeschenk uitkiezen. Ze hebben dan ook de mogelijkheid om, in plaats van een geschenk, te kiezen voor een donatie aan een (plaatselijk) goed doel. Het goede doel voor het kerstgeschenk van 2016 was met de wens van Stichting Beestenboel snel gekozen!”

 

Helaas heeft AtHomeFirst de wens voor meer vrijwilligers niet kunnen vervullen. Lijkt het u leuk om zich in te zetten voor deze stichting of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@athomefirst.nl. Wij sturen de reacties door naar Stichting Beestenboel.

 

 

 

 

 

Bazaar stichting ‘Beestenboel’ op 10 juni 2017 in de Schepershof

Stichting Beestenboel Emmen heeft op 10 juni een Make- Fair gehouden in De Schepershof.
De vakanties zijn voor sommigen van ons al begonnen.
De meeste examens zijn achter de rug, en anderen tellen de dagen af. Inpakken en wegwezen zeggen we dan.
Mooi dat dit kan maar dat geldt lang niet voor iedereen. Ook in de Gemeente Emmen zijn er mensen die daar geen geld voor hebben.
Zelfs niet voor de nodige medicijnen. Onze Stichting probeert daar op kleine schaal iets aan te doen.
Nu we toch over vakantie zitten te dromen komt er een beeld van vroeger bij me boven van kinderen die aan de rand van de zee geultjes zaten te graven zodat het water de put kon bereiken die ze hadden gegraven.

Nu is er een gezegde dat luidt : kleine stroompjes vormen grote rivieren.
Ruim drie jaar geleden begon de beestenboel ook met het graven van een  kleine geul.
Niet omdat we terugverlangden naar vroeger (misschien stiekem ook wel) maar met het doel : geld in zamelen om medicatie aan te schaffen voor mensen die dit niet meer kunnen betalen.
De stroom die door de greppel stroomt wordt langzaam een klein riviertje. De opbrengst van onze artikelen die op diverse plaatsen wordt aangeboden en verkocht komt ten goede aan hen die het nodig hebben.
Dit gebeurt in overleg met Sedna ( die de screening doet), waarna de nota rechtstreeks door de penningmeester van onze Stichting wordt overmaakt naar de Zorgverzekeraar.
Wij hebben dus geen vette bankrekening. Als dat zo was, dan doen wij iets niet goed. Wel hebben we tot op heden de  goedgekeurde aanvragen kunnen honoreren.
Dit is de route die we willen blijven gaan.
Fijn is ook dat we weer enkele nieuwe medewerkers mochten begroeten. Daar zijn we erg blij mee.

Hierbij enkele foto’s van de bazaar.

BEESTENBOEL

1 april 2014 ging beestenboel van start met als doel het verwerven van gelden voor het ondersteunen van mensen die vanwege de bezuinigingen de eigen bijdrage 375.00 op jaarbasis van de ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen en mede daardoor afzien van medische zorg. Dit kan grote gevolgen hebben. Wij proberen daar op kleine schaal iets aan te doen. Op 8 januari 2015 bijna een jaar later is beestenboel ondergebracht in een stichting. De naam is nu: STICHTING BEESTENBOEL EMMEN. Deze dient het algemeen belang en wordt gerund door vrijwilligers   die zelfgemaakte artikelen verkopen op markten, zorginstellingen en anders. Deze producten zijn tegen zeer schappelijke prijzen te koop. Potentiele klanten ontvangen geen geld alleen de voorgeschreven medicijnen. Privacy is verplicht en is gewaarborgd. Aanvragen lopen uitsluitend via Sedna. Na screening wordt de aanvraag verzonden naar de penningmeester van beestenboel. Het gebeurt nog wel eens dat we een rechtstreekse aanvraag om ondersteuning binnen krijgen. Dit is dus niet mogelijk.

Kort geleden hebben we een bezoek gebracht aan diverse  (meest) zorginstellingen om bij eventuele evenementen tot een vaste verkoopplaats te komen. Wij  hopen dat de aanvraag gehonoreerd wordt. Veel activiteiten vinden binnen plaats. Dat maakt het vooral in de winter een stuk makkelijker en kan het werk gewoon doorgaan.

HANDWERKEN  IS HIP

De Make-Fair van 2016 zit er al weer op. De bezoekers hadden een keuze uit kleurrijke en vrolijke projecten zoals op de foto,s te zien is. Met  werk-patroon, wol, brei en haaknaalden kunt u de meest hippe dingen maken. Daar werken een fijne groep mensen aan mee. Soms ook krijgen we via instellingen waardevolle spullen binnen die we zonder extra werk mogen verkopen. Het voelt als een voorrecht wanneer we bijzondere spullen binnen krijgen. Ook merk je dat we steeds meer bekendheid krijgen. Ook voor ons geldt: samen succesvol door betrokkenheid.

Voor wie zelf aan de slag wil zijn er verschillende mogelijkheden om mee te doen. In het afgelopen jaar mochten we weer enkele nieuwe medewerkers begroeten. Dat is fijn, want de herfst en kerstmarkten staan weer voor de deur. Jammer is dat vele markten verhuizen naar de zondag. Fijn is dat we de kerstmarkt ( 14 dagen) weer bij De Cluft welkom zijn. Daarover hoort u later meer.

Voor alle duidelijkheid: Stichting Beestenboel Emmen zet zich in voor mensen die vanwege de bezuinigingen (opgelegd door de Overheid)de eigen risico niet meer kunnen betalen en mede daardoor de noodzakelijke medicijnen niet meer ophalen. Aanvragen lopen uitsluitend via Sedna. Potentiele klanten ontvangen na screening geen geld alleen de voorgeschreven medicatie. Nota’s worden rechtstreeks overgemaakt naar de betreffende Zorgverzekeraar.

INLEVEREN?

De vraag is: hoeveel wordt het straks? Of anders gezegd: wat blijft er over om van te leven? Dit wordt voor velen weer een bange vraag waar je niet vrolijk van wordt. Op kleine schaal proberen wij daar iets aan te doen.

Een hartelijke groet namens alle medewerkers,

Gerda Klement
v.z. Beestenboel