19 april 2018 Feestdag voor de hele gemeente in de Schepershof

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Een cabaretvoorstelling als inspiratiebron, aangeboden door de kerkenraad. Voorzitter Annie Bos legt uit waarom.

“In de afgelopen maanden hebben we in raden, werkgroepen en commissies met elkaar gesproken over ons beleid na 2019. Eind 2019 gaat Jan de Korte met emeritaat en hoe willen we dan verder.

Dat vraagt om bezinning op onszelf als wijkgemeente.  Op onze waarde als gemeenschap voor onszelf, en voor anderen in onze omgeving. Welke betekenis hechten we aan onze gemeente, wat vinden we belangrijk, waar worden we blij van en welke mogelijkheden zien we. Zodat we met vertrouwen de toekomst in kunnen met elkaar en met een nieuwe voorganger. Na al het serieuze praten nu een heerlijk ontspannen feestmiddag.”

De kerkzaal was omgebouwd. Ruurd Walinga van cabaret WaterinWijn speelde voor ons zijn cabaretvoorstelling ‘De Doe-het-Zelf-er’. Ruurd speelt de zoon van de timmerman, in het decor van een schuurtje vol gereedschap dat hij van zijn opa heeft geërfd.  

  • “Een paar mopjes zijn op het randje, maar ja als je een bouwvakker speelt…”
  • “Voor de pauze leek het: waar moet dit heen. Maar na de pauze valt alles op zijn plaats. Wat is dit goed doordacht.”
  • “Die meezinger na afloop, ‘je kunt het niet alleen’, geldt voor ons allemaal.”

 

Na afloop een drankje voor iedereen en vervolgens een feestmaal voor al onze vrijwilligers in ruime zin. Een uitgebreid stamppotbuffet, met worst, stoofvlees en krokant gebakken spek. Als kerkenraad realiseren we ons dat we een actieve gemeenschap zijn. Er gebeurt ontstellend veel, ook heel veel gewone dingen die we vanzelfsprekend vinden. Maar die van grote betekenis zijn voor anderen, voor onze omgeving en voor onszelf. Het bepaalt onze uitstraling van onze wijkgemeente.

Daarom wil de kerkenraad met deze maaltijd allen heel hartelijk bedanken voor wat ieder voor onze wijkgemeente doet. Want samen zijn we Oost, maken we Oost en kunnen we zorgdragen voor de toekomst van Oost.

 

Op de foto’s een sfeerimpressie.