Afsluiting van het Lutherseizoen

Geschreven door B. Trip op . Geplaatst in Algemeen, Werkgroep Ontmoeting en Inspiratie

Het werd even druk deze week. Afgelopen woensdag  hebben Wim en ik de hele dag in de keuken doorgebracht, weliswaar om de beurt want met z’n tweeën kun je er je kont niet keren. Wim maakte een flinke serie  gehaktballen voor de Luthermaaltijd die we in de Schepershof gepland hadden. En ik zou de suikertaart maken in Lutherstijl, zoals er toen waarschijnlijk gebakken werd. Inderdaad heel veel boter en suiker, honing en noten. 

Toen we dondermiddag de boel aan het voorbereiden waren keken Annie en ik elkaar aan en verzuchtten even: ’Waar zijn we aan begonnen?’ Een maaltijd voor 36 personen vereist wel voorbereiding. We hebben gelukkig een paar dames die heerlijke soep maken: Roelie, met als specialiteit Groentesoep, en Fenna die de linzensoep voor haar rekening nam. Verder hebben we de hertenragout maar omgezet in runderragout. Hierbij bakte bakker Kolkman voor ons flinke ronde breekbroden. De middag werd opgeluisterd door zingen met Tonnis en het luisteren naar muziek met Rien.

Wat waren we blij toen het een bijzonder gezellige middag werd. Iedereen zat gezellig met zijn groep te keuvelen en te genieten van het eten van vroeger en van de gesprekken met elkaar. De kaart voor Co ging rond en op deze manier was hij er toch een beetje bij. Na de vele Lutheractiviteiten met als laatste de film ‘Storm’ was deze middag een mooie afsluiting van een heel jaar rondom Luther en de reformatie.