Alternatieve openluchtdienst

Geschreven door B. Trip op . Geplaatst in Algemeen

De jaarlijkse openluchtdienst van de PG Emmen gaat op een alternatieve manier dit jaar. Corona maakt van de Openluchtdienst een OpenMind-dienst.

 

De eerste zondag van september is traditioneel de zondag van de Openluchtdienst in het Rensenpark. Het Corona-virus en de regels daaromheen maken het onmogelijk om de Openluchtdienst dit jaar door te laten gaan. Probeer maar eens 450 gemeenteleden met anderhalve meter tussenruimte in het Rensenpark te krijgen. Of andersom, er kunnen slechts zo’n 100 gemeenteleden in het Rensenpark als we de eerder gebruikte velden gebruiken om stoelen neer te zetten. En dan hebben we het nog niet eens over of we op dat moment, met de stand van het aantal infecties, wel vergunning krijgen om de Openluchtdienst te houden.

Maar de organisatie legt zich hier niet bij neer en wil een ieder verrassen met een mooie ‘startdienst’. Van de Openluchtdienst wordt een ‘OpenMind-dienst’ gemaakt. Men laat zich daarbij leiden door het verhaal van ‘de genezing van de man met huidvraat’ uit Lucas 5, die door zijn geloof Jezus om genezing vraagt. Er is een ‘Open Mind’ (vrijheid van denken en handelen) nodig om mensen in vergelijkbare situaties tegemoet te treden. Dit is ook wat Jezus van ons vraagt. Vanuit verschillende gezichtspunten hebben een aantal gemeenteleden in de voorbereiding hun bijdrage geleverd. Ook de tieners leveren hun bijdrage met hun kijk op dit verhaal en zij doen dit vanuit het Rensenpark.
 
Het Rensenpark laat men sowieso een rol spelen in de dienst, zoals ook het Bargerveen een rol zal spelen. Hoe? Dat gaat u op spectaculaire wijze zien. En wat u ook gaat zien en horen is een virtueel koor van zangers uit alle wijken dat een lied zal zingen. Is het dan alleen maar een dienst met filmpjes omlijst, waarin de predikanten Menso Rappoldt en Rob Wijnsma voorgaan? Nee! Een aantal leden van koor Magnificat met Roy Pruisscher op orgel, zal voor de verdere muzikale omlijsting zorgen.
 
Met alle medewerkenden wordt het maximale aantal mensen dat de Opgang kan herbergen in deze tijd, snel wordt behaald. Daarom wordt de ‘OpenMind-dienst’ zaterdag 5 september opgenomen zonder verdere kerkgangers.
 
Maar u bent van harte uitgenodigd om op 6 september via KerkTV om 10.00 uur de ‘OpenMind-dienst’ bij te wonen als, hopelijk, eenmalig alternatief voor de Openluchtdienst. Maar logt u vooral al wat eerder in.