Amnesty december 2022

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Schrijfactie Cuba: laat oppositielid onmiddellijk vrij

José Daniel Ferrer García is een Cubaanse activist en leider van een oppositiegroep. Op 11 juli 2021 wilde hij deelnemen aan een landelijke demonstratie tegen de regering. Toen hij zijn huis verliet, werd hij meteen gearresteerd. Hij is aangeklaagd vanwege het ‘verstoren van de publieke orde’.
Wat kun jij doen?
Schrijf vóór 1 januari 2023 naar de president van Cuba. Roep hem op om José Daniel Ferrer García onmiddellijk vrij te laten! 
Stuur een kopij van de brief naar de ambassade, want zij hebben de plicht dit aan de regering te melden. Adres: Embassy of the Republic of Cuba,
H.E. Ms. Anet Pino Rivero, Koninginnegracht 37, 2514 AD Den Haag
Eenzame opsluiting 
García zit in eenzame opsluiting. Zonder contact met de buitenwereld kan hij slecht behandeld en gemarteld worden. Ook gaat het niet goed met zijn gezondheid. Hij heeft maagklachten en chronische hoofdpijn.
Klik hier voor de voorbeeldbrief.

Schrijfactie Algerije: laat klokkenluider Mohamed Benhlima vrij.
De Algerijnse activist en klokkenluider Mohamed Benhlima is op 4 september 2022 veroordeeld tot 12 jaar cel voor onder meer het verspreiden van nepnieuws. De ex-militair bracht corruptie binnen het leger naar buiten. Ook deed hij mee aan een vreedzaam anti-regeringsprotest. Hij kreeg eerder al de doodstraf vanwege spionage.
Wat kun jij doen?
Schrijf vóór 1 januari 2023 naar de president van Algerije. Roep hem op om Mohamed Benhlima onmiddellijk vrij te laten. Stuur een kopij van de brief naar de ambassade, want ze hebben de plicht dit door te geven. Adres: Embassy of
The People’s Democratic Republic of Algeria, H.E. Ms Salima Abdelhak, Ambassador, Van Stolklaan1-3, 2585 JS Den Haag.
Slechte behandeling
Momenteel zit Benhlima in isolatie. Hij wordt slecht behandeld. Elke dag mag hij maar 10 minuten uit zijn cel. Maaltijden, kleding en familiebezoeken worden hem deels of zelfs helemaal ontzegd. Kom in actie voor hem!
Klik hier voor de voorbeeldbrief.