Amnesty januari 2023

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Schrijfactie Israël: zet 1150 Palestijnen niet uit hun huizen

Jamila en Muhammad Abu Sabha en hun zes kinderen zijn een van de vele families die groot risico lopen om hun huis te worden uitgezet. Op 4 mei 2022 besloot de Hoge Raad van Israël om hun dorp in het gebied Masafer Yatta en nog acht andere dorpen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever binnenkort te slopen.
Wat kun jij doen? Schrijf vóór 1 februari 2023 naar de Israëlische autoriteiten.
Stuur een kopij van de brief naar de ambassade , want ze hebben de plicht dit door te geven. H.E. Mr. Modi Moshe Ephraim, Embassy of the State of Israël, Johan de Wittlaan 5, 2517 JR Den Haag.  Roep hen op om de Palestijnse dorpen in Masafer Yatta niet te vernietigen.
Oorlogsmisdrijf Vele Palestijnen wonen al generaties lang in de dorpen. Het vernietigen van hun huizen, scholen en bronnen van inkomsten op de Westelijke Jordaanoever is een oorlogsmisdrijf.
Klik hier voor de voorbeeldbrief.

Schrijfactie Egypte: laat Hoda Abdelmoniem vrij

De Egyptische advocaat Hoda Abdelmoniem werd op 1 november 2018 geblinddoekt meegenomen door de autoriteiten. Sindsdien zit ze vast. De aanklachten tegen haar, waaronder het ‘deelnemen aan een terroristische beweging’, zijn verzonnen om haar mensenrechtenwerk dwars te zitten.
Wat kun jij doen? Schrijf vóór 1 februari 2023 naar de president van Egypte.
Schrijf een kopij van de brief naar de ambassade, want zij hebben de plicht dit door te geven .H.E.Mr.Hatem Elsayed Mohamed Kamaleidin,Embassy of the Arab Republic of Egypt, Badhuisweg 92,2587 CL Den Haag. Roep hen op om Hoda Abdelmoniem onmiddellijk vrij te laten en alle aanklachten tegen haar in te trekken. Ook moet ze spoedig medische hulp krijgen.
Zwakke gezondheid
Abdelmoniem leidt aan nierfalen en heeft een hartafwijking. Volgens artsen moet ze behandeld worden in het ziekenhuis, maar daar mag ze niet naartoe. Ook wordt het contact met haar familie en advocaat haar grotendeels ontzegt.
Klik hier voor de voorbeeldbrief.