Een kaarsje branden voor……

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Een kaarsje branden voor…..

In het kerkgebouw/wijkcentrum De Schepershof aan Het Waal 400 in Emmerhout is er voor de buurtbewoners gelegenheid om een kaarsje te branden. Om te gedenken, om te verbinden en als steuntje in de rug in deze onzekere tijd. Er zijn kaarsen/lichtjes aanwezig maar u mag ook uw eigen waxinelichtje meenemen. De kerk is hiervoor geopend op zaterdag 21 november van 16.00 uur tot 18.00 uur. Er is instructie en begeleiding i.v.m. de Coronaregels. U bent van harte welkom.

Extra informatie.

In de Protestantse traditie is de zondag voor Advent de zondag waarop de overledenen herdacht worden. Dit jaar op 22 november. Het is een bijzondere viering waarvoor een verbeelding (liturgische schikking) op het liturgisch centrum wordt gemaakt die aansluit op het thema van die zondag. Dit jaar op basis van oude druivenstokken. Daarom heen staan de lichtjes die aangestoken worden aan de Paaskaars. De Paaskaars symboliseert het Goddelijk licht wat er altijd voor ons zal zijn.

Het kerkbestuur stelt de kerk dit jaar open omdat het verlies, het gemis en de onzekerheid van deze tijd niet alleen voelbaar is in de eigen gemeenschap maar ook bij de buurtgenoten om onze kerkgemeenschap heen. De Protestantse gemeente Emmen-oost wil hiermee ook uitdragen dat het gebouw niet alleen voor eigen gebruik is maar ook voor de buurt. Sinds april 2020 wordt het gebouw gedeeld met de gemeentelijke wijkactiviteiten. De Schepershof is daarmee ook wijkcentrum van Emmerhout geworden.
Bekijk hier de flyer.

Info: www.pgemmenoost.nl 
Tel: Mevr. Bos 0591620982  
Email: scribaat@pgemmenoost.nl

Bijlage:

Foto liturgisch centrum Schepershof

         met in het midden de Paaskaars.

 

 

En een foto van de kaarsjes die zaterdag zijn aangestoken.