Een lied door de week

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Lied 833 – Neem mij aan zoals ik ben

In het Liedboek 2013 terechtgekomen vanuit de Keltische traditie op het eiland Iona. Van oorsprong hebben de schrijvers van die bundel het neergezet bij het gebed om ontferming. In diensten wordt het vaak gezongen bij de voorbeden. Voorbeden en Kyrië zijn beide gebeden, maar verschillen wel van aard. Het gebed om ontferming is een smeekgebed waarin God wordt aangeroepen om het leed van van alle schepselen aan te zien.
Het lied ‘Neem mij aan’ gaat over mensen, die vanuit hun diepste wens willen zijn zoals ze zijn. Het is een gebed aan God maar ook een gebed aan onszelf, want we leren elke dag bij in het omgaan met onze goede dingen en het gevoel tekort te schieten. Dat we ons laten corrigeren en ons ongeduld, onze boosheid of ons schuldgevoel niet op de loop laten gaan met wie we zijn. Want we zijn in wezen goed geschapen, als mensen die uit zijn op liefde. Al houden we dat niet altijd vol. Het lied is een mooi oefenlied om te zingen voor u/jezelf als het even niet zo lekker gaat. Een oproep om opnieuw te beginnen en jezelf lief te hebben, zoals je je naaste probeert lief te hebben..
Hier kunt u het beluisteren. Opgenomen in 2018 oor het tv programma De Verwondering, in Nijkleaster in Friesland, in het Engels, Fries en Nederlands.

Keuze en tekst: Door-Elske Cazemier