Een lied door de week

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Zolang we nog niet mogen zingen in kerkdinesten, in plaats daarvan een lied op de website. ZIngen is musiceren met de menselijke stem, voor wie dat nog niet wist… Er wordt over zingen ook wel eens gezegd dat het dubbel bidden is. Om u te inspireren, een nieuw lied te laten horen, of om een bekend lied weer eens onder de aandacht te brengen. 

Deze week het lied ‘Waarom moest ik uw stem verstaan’. Het is te vinden op Kerkliedwiki, Luistert u naar de uitleg van 3 juni. Kerkliedwiki verzorgt iedere woensdag een kleine inleiding over een lied.
Hier noemen we lied 941 uit het Liedboek van 2013. In De Eerste Dag (handreiking bij de jaarorde, een vakblad over het liturgisch jaar en de uitleg in de eredienst) wordt het genoemd als aanbevolen lied voor a.s. zondag, 14 juni. Wie verder wil  lezen over dit lied, kan op deze pagina van het Liedboekcompendium meer vinden.

Als u ideeën hebt, laat het weten via de mail:  predikant@pgemmenoost.nl, als het lukt om via internet een lied te vinden en ook zo de muziek te laten horen, maken we een ketting van liederen.