HOFGELUIDENNIEUWS

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

In dit bericht zal regelmatig een update geplaatst worden. Deze zal bovenaan geplaatst worden.

De liturgie gaat door. Ook in tijden van corona.
Zie de website van de PKN: www.pkn.nl
De Protestantse Kerk verzorgt in samenwerking met de EO de komende zondagen meditaties op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. 

22 maartZondag is het zondag laetare: verheug u.
Het paars van de veertigdagentijd kleurt al een beetje roze rood. Alleen vanuit het licht van Pasen kunnen we de donkere tijd die wacht door. Het thema is: ‘licht in de rug’. Het licht – van Pasen – hebben we in de rug, juist om in het diepste donker uit te kunnen houden. Naast het bekijken van de viering op televisie, kunt u ook aan de hand van deze liturgie een thuisviering houden.

• Woensdag 18 maart is de dag van Nationaal Gebed. Zie kopij hieronder
• De kerkenraadsvergadering van 31 maart vervalt, lopende zaken worden via mail of door het moderamen afgehandeld.
• De bevestiging van onze nieuwe predikant mw. Door-Elske Cazemier uit Eelde zal zijn op 3 mei a.s. om 10.30 uur.
• Het verjaardagsfonds heeft in 2020 als goed doel: Save the Children
• Geen dienst betekent geen collecte. Maar gelukkig kunt u uw bijdrage in het spaardoosje van het veertigdagenproject doen. De opbrengst is voor de straatmeisjes van Ghana, die worden opgevangen en leren in hun eigen onderhoud te voorzien als kapster, naaister, pedicure, kok of sieradenmaker.

Op 18 maart de Dag van Nationaal Gebed
God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing (2 Timoteüs 1 vers 7)
En we hebben hoop – voor onszelf, en hoop om door te geven. Net als de corona bij een zonsverduistering is het licht nooit volledig weg. Sterker nog, het licht is sterker dan de duisternis. Juist in donkere tijden kunnen we die hoop laten zien aan de mensen om ons heen. Allereerst door onze opstelling. Maar ook door praktisch om te zien naar de mensen om ons heen.
Daarom nemen de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland gezamenlijk het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.
Dat is wat we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land doen, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media.
Deze dag wordt gehouden op woensdag 18 maart en ziet er als volgt uit:
Op drie momenten wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment. Deze momenten volgen de getijden: om 9, 12 en 15 uur en om 19 uur de afsluiting. Deze inleiding is een livestream vanuit de kapel van de EO met enkele gasten uit de breedte en diversiteit van de kerk. In 15 tot 30 minuten wordt het onderdeel inhoudelijk neergezet en gaat een predikant voor in gebed. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via sociale media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream.