Met V&T op stap in het fraaie Westerwolde op 28 mei 2019.

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Met volle auto’s naar Nieuw Buinen, de Keramiekfabriek van Goedewaagen. Zo dichtbij en voor de meesten onbekend dat er zoveel moois kwam en komt van deze fabriek. Een goed verhaal over hun historie, wat ze doen en hoe ze hun keramiek allemaal handmatig vervaardigen. We zagen bij de rondleiding in de fabriek hoe bewerkelijk dat proces is. En de prachtige producten die ze maken. In museumwinkels van het Rijks / Assen en Van Gogh zien we ze staan, de tulpenvazen en vazen van verschillende landen.

Een prachtige dag, ondanks de voorspelde buien, konden we buiten lunchen bij Gon’s Theetoentje in Sellingen. Wat zaten we daar mooi. Een echt Groningse lunch compleet met poffert, suiker en gesmolten boter. En natuurlijk Groningse mostersoep. Heerlijk en goed verzorgd.

En de wandeling bij Smeerling (Onstwedde) waar Rien ons vertelde over de natuur, hoe het vroeger is geweest en hoe dat nu weer zichtbaar is. Welke specifieke kenmerken het gebied Westerwolde kenmerkt. Hoe je aan de vegetatie kunt zien wat er in de bodem zit, Rien weet het boeiend  te brengen. Als afsluiting nog even met z’n allen nagenieten bij koffie of thee in de Gasterij Smeerling.