Openluchtviering 6 september 2020

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Open ons en raak ons aan Openluchtviering, maar dan anders…                                       
Door-Elske Cazemier. 

Het coronavirus is nog onder ons en we kunnen geen grote bijeenkomsten houden. De openluchtdienst in het Rensenpark wordt daarom opgenomen. De viering kunt u thuis zien en ook in de Schepershof! Van harte welkom om die gezamenlijk met anderen te bekijken.  Wel graag even aanmelden via de website of het telefoonnummer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een man is ziek, zijn ziekte sluit hem uit van meedoen aan de samenleving. Huidvraat is het. Eerder werd altijd gezegd lepra of melaats. Maar onderzoek laat zien dat er in de tijd van Lucas nog geen lepra was in het Midden-Oosten. Daarom een nieuw woord. De ziekte had veel gevolgen, de reinheidswetten waren streng en Jezus draagt de man op naar de tempel te gaan. In stilte…maar dat is niet gelukt. We kennen het verhaal.

In dit verhaal gebeurt veel, we horen stemmen van de besmettelijke ziekte, de wil, de koopman, de toeschouwer, de wil, de hand…Stemmen die we nog niet eerder hoorden. Laat u meenemen in de viering. Wie weet worden we geraakt en stellen we ons open voor nieuwe stemmen. 

Daarnaast heeft de dienst een feestelijk karakter, twee geestelijk verzorgers krijgen vanuit de Protestantse Gemeente Emmen een zending voor hun werk als geestelijk verzorger.

Graag tot zondag, 10 uur in de Schepershof!