Expositie Roelie Manrho-de Roo en Co Manrho

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Expowand

U kunt vanaf 14 mei weer genieten van een bijzondere gelegenheidsexpositie van Roelie Manrho-de Roo en Co Manrho. Bijzonder om een aantal redenen.

Schilderijen Roelie Manrho-de Roo

Ten eerste de expositie bevat schilderijen van Roelie waar Co sinds 2015 zijn inspiratie uit haalde om het werk van Roelie voort te zetten en in te vullen naar zijn eigen ideeën en creativiteit. “Er waren zoveel prachtige schildersmaterialen aanwezig van Roelie, daar wilde is gewoon graag mee aan de slag. Ik heb het vrijgekomen plekje van Roelie ingevuld op de schilders cursus van Nancy Prins te Gees. Met veel enthousiasme ben ik met het aquarelleren aan de slag gegaan”, aldus Co. Roelie zelf kreeg haar inspiratie tijdens een mini-kerkepad in Oosterhesselen en werd getroffen door de schilderijen en werkwijze van Nancy Prins. Nancy heeft altijd schilderlessen gegeven in Delft en woont momenteel in het prachtige Drentse dorp Gees.

Vanaf het entree zijn dit de schilderijen: 

 1. Oostindische Kers Blauw
 2. Oostindische Kers Geel
 3. Geeser Stroom
 4. Landschap naar voorbeeld Nancy
 5. Landschap naar voorbeeld Nancy
 6. Groninger Landschap

Schilderijen Co Manrho

Ten tweede, dit is de eerste keer dat de aquarellen van Co Manrho tentoongesteld worden. Het zijn ook de eerste werken die hij in de cursus sinds 2015 gemaakt heeft. Eerst worden de landschappen door Co gefotografeerd, daarna worden ze op papier geschetst en uitgewerkt in aquarel. Het omvat:

 1. Berken bij het zandmeertje
 2. Idem
 3. Idem
 4. Idem
 5. Zeegezicht Zeeland – van Roelie Manrho – de Roo
 6. Herfstblad
 7. Japans Penseelschilderen – Bloemen
 8. Magnolia
 9. Japans Penseelschilderen – Vogels

Keramiek

Als derde is de expositie aangevuld met het karakteristieke keramiek van Co Manrho. Het zijn allemaal Raku objecten in diverse vormen. Raku betekent: vrede, vrijheid, welzijn. Een Raku werkstuk is poreus en moet met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, al was het alleen maar uit respect voor het leven.

– De kubistische vormen (4)

– Ronde hoge vazen (3) de nieuwste modellen

– Platte hoge vaas.

Fotografie & ontwerp

Tenslotte wordt de tentoonstelling afgerond met het origineel van de verjaardagskaart die iedereen bekend voor zal komen. De kaart is door Roelie en Co samen ontworpen.

 1. Verjaardagskaart