Expositie Sieka Tiemersma- Mulder

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Expowand

Verrassing!

De komende maanden mag u genieten van deze schilderijen vol natuur van Sieka Tiemersma- Mulder. Ze woont met haar man in Westenesch en hoort bij de Ichthus gemeente.
Al op de middelbare school bleek dat ze talent had. Ze kreeg les van een kunstschilder die haar stimuleerde om er mee door te gaan. Maar eerst werd ze toch kleuterjuf, trouwde en de kinderen kwamen. Toen deze wat groter waren begon ze haar talenten op creatief gebied verder te ontwikkelen. Dat lukte goed zoals u ziet.
Hier zien jullie de Natuur in al haar glorie zoals Sieka die tegenkwam in haar leven.
Ze heeft een eigen atelier waarin ze ook 1 keer per maand samen met anderen werkt. Dat gebeurt ook in de Ichthus kerk waar ze een maal per jaar samen met gemeenteleden de verfkwast hanteert. Vaak wordt daar n.a.v. een Bijbelse tekst of een Psalm iets in abstracte vorm weergegeven.
Maar hier bij ons in de Schepershof is het natuur alom zoals Sieka dat beleeft.
Hier zien we helemaal links: twee maal het Bargerveen en daarnaast een vijvertje in Weerdinge.
Links boven het raam: Kijkend vanuit Westenesch richting Sleen het bloeiend fluitenkruid, opnieuw een impressie in de buurt van Weerdinge en een Duinopgang op Texel.
Midden: Een rij knotwilgen tussen Woerden en Gouda, zicht op de waterlelies in het Oranjekanaal, Uitzicht vanuit Westenesch richting Holdert en de dobbe aan de Schapenveenweg.
Rechts boven het raam: Zicht op de Rode Zee tijdens een reis naar Egypte, De Middellandse Zee vanuit Israël gezien en rivier de Vidourle in Frankrijk bij Saint Hypolyte du Fort.