Expositie van Ida Katerbarg – Bakker

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Expowand

katerbarg1 - kopie
De expo groep is zeer verguld om in het nieuwe jaar te beginnen met deze expositie van ons gemeentelid  Ida Katerbarg – Bakker.

In 2000 nam Ds. Jan de Korte het initiatief om een expo groep op te richten.

Nu 15 jaar later starten we weer met een quilttentoonstelling .

De liefde voor het handwerken / borduren heeft Ida van haar moeder mee gekregen. De laatste tijd houdt ze zich echter meer bezig met het quilten. Volgde in 2004  een cursus in Borger en is nu verknocht aan het quilten.  Zij haalt ook veel kennis uit boeken, en bezoekt tentoonstellingen, en is lid van een quiltgroepje van 4 dames die met elkaar ervaringen uitwisselen. De handwerkgroep van de Schepershof  heeft o.a. ook de liturgische kleden voor de Schepershof en de Horst gemaakt. Verder heeft Ida liefde voor elke quilt hoe klein of  hoe groot. Het maken ervan geeft haar veel voldoening. Ook maakt Ida droomdekentjes voor kinderen met een bedreigende ziekte.

Ze is nadrukkelijk aanwezig met haar werk in de Schepershof. O.a. het quilt dat naast de keuken hangt is van haar hand. Het heeft de naam “Fliessenkreuz”gekregen en is gemaakt in 2011. Techniek: de “Glas in lood” kunst.

U kunt zich vast nog herinneren de presentatie van het kleurrijk kleed op het liturgisch centrum tijdens de gemeentezondag 2013. Ida Katerbarg, Fenna  Lever en Dea Jense hebben zich een jaar volledig ingezet om de gewenst uitstraling te geven aan het lit. centrum. Ook  dit kunstwerk is niet meer weg te denken uit de Schepershof.

De expositie:

links                         In zwart en rood “de kruisvorm”

Bollen in blokken

boven raam:           “In de bossen” n.a.v. familiebezoek aan Zweden

middenpaneel:       “Sampler” een merklap onder de quilts.

boven raam:           Vlinder n.a.v. een symmetrisch patroon

rechts:                     “365 huisjes“ met de kerk,  zoals het hoort, in het midden.
Wil men de kerk bezoeken, de sleutel hangt aan de deur. Het verdient aanbeveling dit quilt aandachtig te bekijken.

De expo groep Emmen-oost hoopt dat u aan deze expo veel plezier mag beleven.