Schilderijen van Margreeth van Loon-Buddingh

Geschreven door L. Veldman op . Geplaatst in Expowand

Velen kennen Margreet van haar lezingen over Maria Magdalena. Het boek van Esther de Boer Maria Magdalena “De mythe voorbij” heeft grote indruk op haar gemaakt. Maar naast het houden van lezingen is zij actief bij de Vereniging Amateur Kunstenaars in Emmen ( A.K.E.). Daar schildert zij acryl bij Caroline Verschoor.

In 1964 volgde zij een cursus bij Artibus in Utrecht. Het schilderen van de natuur; bloemen planten en landschappen geeft haar grote voldoening. Ze werkt graag in een groep en doet ook graag mee aan schildersessies in de natuur.

U ziet op deze expo ook het grote schilderij met rozenbottels, misschien bent u het tegen gekomen op de expo van de AKE in De Fabriek in Emmen. Een schilderij dat veel waardering kreeg.

Over haar motivatie schrijft Margreeth:

Als kind schilderde ik bloemen met de 12 kleurtjes van de Talens verfdoos. Later in vakanties ging ik daarmee door, mijn schetsboek werd een soort flora. Pas 8 jaar geleden ging ik serieus een cursus volgen bij de AKE. Wim Grooten legde de nadruk op de basistechnieken voor het werken met acryl. Caroline Verschoor prikkelt de creativiteit met haar steeds weer verrassende projecten. Het werken in een groep stimuleert me enorm.

links beginnen we met haar eerste werken;
1)      schaal met appels
2)      amaryllis
3)      mandje met appels

boven het raam;
4)      kastanjetak op vaas
5)      Emmerdennen houtopslag
6)      Zandmeer

middenpaneel;
7)      winterlandschap Emmerdennen
8)      rozenbottels in de sneeuw
9)      detail uit het grote schilderij ernaast
10)  vissen

boven raam;
11)  zeegezicht
12)  zeegezicht
13)  Wezup korenveld met vlaggetjes

laatste paneel;
14) anemonen
15) vaas glas met gemengd boeket
16) vaas aardewerk met gemengd boeket

De expo groep Emmen-Oost hoopt dat u ook hiervan kunt genieten.