Activiteiten Grote Kerk Emmen

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Steek een kaars aan voor Ukraine.
In de Grote Kerk is er op meerdere dagen gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor vrede in Ukraine en voor al die mensen die lijden onder het geweld. Er is een tafel ingericht, waarop uw lichtje kunt branden en iets schrijven in een gedenkboek.
De kerk is open op woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur, woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 – 16.30 uur en op vrijdag van 11.00 – 16.00 uur.

Spoor van Licht in en rond de Grote Kerk in Emmen op 16 april van 18.00 – 22.00 uur

Volg op 16 april een Spoor van Licht en laat jezelf meenemen in een wereld van rust, muziek en kaarslicht. Studeren, werken, vrijwilligerswerk, een gezin, een sociaal leven… de maatschappij tekent zich tegenwoordig door een volle en drukke agenda. Hebben we nog wel tijd om uit te rusten en tot onszelf te komen? Willen we nog naar elkaar luisteren?

Zaterdagavond 16 april, de avond voor Pasen, is de Grote Kerk in Emmen geopend en verlicht met honderden kaarsjes. Iedereen is welkom om binnen te lopen, een lichtje aan te steken, een moment van rust te ervaren en even stil te staan bij wat er van binnen bij je leeft, bij wat er in de wereld speelt. Als u behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor, is daartoe ook gelegenheid. Rond de kerk zijn er mensen die u uitnodigen en een lichtje meegeven. De deur staat open. Wees welkom.

Voor de organisatie van dit Spoor van Licht zoeken we nog vrijwilligers om:
– te helpen de kerk te verlichten met lichtjes
– om mensen op straat uit te nodigen en hen een lichtje mee te geven
– om mensen welkom te heten bij de ingang van de kerk
– in de kerk de weg zo nodig de weg te wijzen.
Voor verdere informatie en aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Joke Brederveld,
scriba@grotekerkemmen.nl.