Expowand

Expo-wand Schepershof

De Schepershof is in het bezit van een expowand. Op de gemeentezondag van 5 oktober 2003 is deze wand in gebruik genomen.
Gemeenteleden laten iets zien van wat ze op creatief gebied ‘in huis hebben’: schilderijen, borduurwerk, quiltwerk, knipkunst, keramiek, houtsnijwerk. Voor belangstellenden is er een informatieblad op A4-formaat over de exposant en haar/zijn werk.
Mocht u zelf belangstelling hebben of iemand weten die zijn of haar creativiteit ook wil laten zien, neem dan contact op met Fenna Lever of Hetty v.d. Kolk.

Eerdere exposities zijn te vinden in het archief van de Schepershof en het archief van de Voorhof.

Expo april 2024

expo-april_2190-kopie

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Annet van Loosbroek- Gerritsen. Sinds 1998 woon ik in Emmen.

We kwamen vanuit Curaçao waar we 4 jaar hebben gewoond. Daar heb ik leren quilten. Mijn interesse lag zeker al bij het quilten voor we naar de West vertrokken maar in die tijd... lees verder »


Expo januari 2024

expo-januari-2024_2115-kopie

Oud in Beeld.

We zijn heel blij dat we nu de komende maanden mogen genieten van de veelzeggende foto’s met het thema: Oud in Beeld. Deze expositie laat ons vele gedachten, gevoelens en ideeën zien bij dit thema. Wat een verrassende, ontroerende of sprekende foto’s zijn er gemaakt. Alle foto’s vertellen... lees verder »


Expo december 2023

Verrassing!
De komende maanden kunnen we in de Schepershof weer genieten van verrassend patchwork en de quilten met een verhaal van Mieke de Boer. Ze vond als kind alle soorten van textiele werkvormen leuk. Ze keek toe als haar moeder naaide en leerde breien van haar tante toen ze nog... lees verder »


Expo september 2023

Vanaf nu kunt u de komende maanden genieten van de schilderijen die gemaakt zijn door de leden van de Dinsdagavond Schilder- en Teken Groep van de Sprokkel.
We zijn een groep die graag tekent en schildert. Elke dinsdagavond  komen we samen in een lokaal van de Schepershof. Tijdens het bezig... lees verder »


Expo mei 2023

Vanaf nu kunt u de komende maanden genieten van de quilts van Hennie Rooseboom. Ze bewaarde altijd al lapjes voor je weet maar nooit, maar toen ze in 1998 een middag meemaakte met Eva van Goor wist ze het. Ze ging quilten, volgde een cursus en ging aan de slag.... lees verder »


Expo februari 2023

Dit keer worden we verrast door de kleurrijke schilderijen van Geerte Klok. Ze woont met haar man Jan in Veenoord.  Jarenlang woonden ze als gezin in Hoogezand maar zijn teruggekeerd naar hun geboortestreek.
Geerte was altijd al creatief bezig maar vanaf 2008 is ze gaan schilderen. Ze ging o.a. op... lees verder »


Expo december 2022

Jullie zien het goed, twee nieuwe exposanten dit keer. Louwina met haar prachtige tere  aquarellen en Trijn in de veelkleurige acryl schilderijen.
Trijn Maat- Blok groeide op in een groot gezin met 8 broers en 2 zussen en het overlijden van de paar laatste broers en schoonzus deed veel met haar... lees verder »

Expo september 2022

Alweer een verrassende expositie, dit keer van Olga Bouman- Nijenhuis uit Schoonoord. Hier zie je  haar  prachtige aquarellen. Het is duidelijk: Olga houdt van bloemen. Als tiener tekende ze  Jacqueline Kennedy. Haar leraar vond het zo goed dat ze die naar haar moest opsturen en dat deed ze via de... lees verder »


Expo juni 2022

            

 Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Monika van Engen, ben 52 jaar en woon samen met mijn man en lieve labrador in Emmen.
Of ik een expositie wil houden? Ik?????. Wie heeft er nu behoefte om mijn schilderijen te zien? Voor mij is het... lees verder »


Expo Wilma Horlings- Hadders

Wat een verrassing! Een nieuwe expositie, dit keer van Wilma Horlings. Wilma is opgegroeid in Emmen- Erfscheidenveen en woont nu in Kiel- Windeweer. Ze is autodidact en werd geïnspireerd door verschillende kunstenaars o.a Dina Belga, Rene Jansen, Alida Evers, Sjoerdje Hak en als laatste Edith Stoel.
Wilma schildert al vanaf... lees verder »


Expo van de Treant activiteitengroep van De Horst

Expositie Schepershof

Hoera, we hebben weer een nieuwe Expo voor jullie. De Treant activiteitengroep van  De Horst exposeert!
Vijf dames en heren die op De Horst wonen laten hier hun prachtige kleurrijke schilderijen zien.
Onder de bezielende leiding van Anika Schepers en de twee vrijwilligsters Tineke van der Maas en Annemarieke... lees verder »


Expo Carin van Boven

Expositie Carin van Boven
We hebben al vaak kunnen genieten van de zang van Carin van Boven, maar wisten jullie dat ze op veel meer terreinen creatief is?
Zo zien we de komende maanden prachtige mandala’s, glas in lood en borduurwerken van haar hand.
Rondom haar 50e kwam er zelfs... lees verder »


Expositie Hillie Klein

We kunnen eindelijk weer genieten van een verassende nieuwe expositie, nu van Hillie Klein.
Hillie woonde vroeger in Klazienaveen, zorgde al voor gedichten in de Dorpskrant en heeft zelfs een gedichtenbundel op haar naam staan:
Hoger dan de Regenboog. Deze ligt ter inzage.
Ook volgde ze de opleiding tot pastoraal... lees verder »