Handwerkgroep

009 uitsnede  004 uitsnede

Handwerkgroep Schepershof

Al ruim twintig jaar maken we met negentien dames, waaronder een paar dames die thuis werken,  allerlei soorten kaarten, voor de kerst, voor de jarige  80+-ers en voor de verkoop. Het is niet verplicht om te komen want er is soms  door privéomstandigheden geen gelegenheid.

In de hal van de kerk staan drie standaards met  kaarten voor elk wat wils  zo opgesteld dat je ze ziet bij  binnenkomst in de kerk. Na de  dienst worden dan meestal  kaarten gekocht.
Uit ons groepje is een aantal dames bezig met het maken van wandkleden. Ideeën komen naar voren die met elkaar worden besproken. Leuke lapjes worden gekocht en die worden versierd met kraaltjes, lovertjes en aparte steekjes, op doek zo vakkundig gerangschikt dat er prachtige afbeeldingen ontstaan.

Er hangen in de kerkruimte drie hongerdoeken, waaronder een doek dat de steniging uitbeeldt en boven het liturgisch centrum hangt een doek, nagemaakt naar het glas-in-loodraam uit de Voorhof. Het geheel maakt een kleurrijke indruk en het is een genoegen om dat fraais allemaal iedere zondag te zien hangen en er naar te kijken. Het geheel straalt warmte uit.

In de koffiepauze wordt er wat af gekwebbeld. Wel en wee passeren de revue maar we zijn betrokken bij de gemeente. Er is altijd wel iemand ziek of overleden dat wordt  meegedeeld en we volgen  ook de berichtjes in Hofgeluiden. We sturen dan een kaartje en dat wordt gewaardeerd. We leveren met elkaar een stukje gemeentewerk en dat doen we met hart en ziel. Iedere dinsdagmorgen van 9.30 uur – 11.30 uur komen we bij elkaar.

Kom gerust eens langs. U bent van harte welkom.

Voor informatie: Ida Katerbarg

crea 001Kleiner  crea 006Kleiner
crea 007Kleiner  crea 008Kleiner
crea 009Kleiner  crea 010Kleiner