Bericht van de nieuwe kerkelijk werker

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Zoals u wellicht gehoord of gelezen hebt werk ik sinds 1 september in de PGEmmen. In de samenleving is veel gaande rond de ouder wordende mens. Veranderingen die spelen merken wij in onze kerken ook. De behoefte aan en het aanbod van pastoraat verandert daarin mee. Dat vraagt om een nieuwe of hernieuwde benadering. Het idee is om te werken met projecten rond een thema, dat PGEmmen breed te ontwikkelen en aan te bieden. Dat klinkt heel mooi maar vraagt ook serieuze aandacht en overweging. Daar ben ik op dit moment mee bezig door in elke wijkgemeente kennis te maken en soms aan te schuiven bij een bijeenkomst of overleg. Maar ik kan dat niet alleen. Heel graag zou ik een ‘kerngroep’ vormen, met uit elke wijkgemeente één of twee mensen die daarin mee zouden willen doen. Zodat we er samen naar kunnen kijken en het ook Emmen breed gedragen wordt.
Het is de bedoeling om eerst maar eens bij elkaar te komen, dingen op een rij te zetten en vandaaruit te kijken hoe we verder zullen gaan. Spreekt dit aan en wil je hieraan meedoen? Laat het me weten. Dank je wel alvast!
Het zou mooi zijn om eind oktober/begin november een eerste bijeenkomst te kunnen plannen.
Dit bericht staat vandaag op alle nieuws/zondagsbrieven van de PGEmmen.
Graag tot horens en een hartelijke groet van Dineke van Oort, kerkelijk werker PGEmmen. Tel.: 06-43980309 of dinekevanoort@pgemmen.nl