Expo april 2024

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen, Expowand

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Annet van Loosbroek- Gerritsen. Sinds 1998 woon ik in Emmen.

We kwamen vanuit Curaçao waar we 4 jaar hebben gewoond. Daar heb ik leren quilten. Mijn interesse lag zeker al bij het quilten voor we naar de West vertrokken maar in die tijd werkte ik nog in de Bibliotheek en was druk met sporten.. Maar kort nadat we op Curaçao aankwamen bezocht ik een quilttentoonstelling. En toen wist ik het zeker: ik wilde leren quilten. Ik heb me opgegeven voor de beginnerscursus en heb daarna alle cursussen en workshops die er gegeven werden gevolgd.
Sinds 1995 ben ik dus dagelijks  aan het quilten. Eenmaal terug in Nederland en in Emmen ben ik meteen op zoek gegaan om mijn hobby hier voort te zetten. Ik was verbaasd dat hier alles op de naaimachine gedaan werd. Uiteindelijk heb ik me aangepast en doe nu het patchwork ook op de naaimachine, maar quilten doe ik nog steeds met de hand. Al ruim 25 jaar zit ik in een quiltbee, een groepje dames dat een keer per maand bij elkaar komt. We stimuleren elkaar en laten elkaar onze resultaten zien. Het is een buitengewoon leuke hobby.
U ziet hier van l naar rechts: 1 Lady in blue, 2en 3-  Sticherie techniek, 4 en 5 Shashiko techniek nihan no yume , 7 Rapsodie in groen, 8 Applicatie quilt,9 Sue bonnet, 10 Dikke vriendinnen En boven de kast: Terug in Holland