Expo december 2022

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen, Expowand

Jullie zien het goed, twee nieuwe exposanten dit keer. Louwina met haar prachtige tere  aquarellen en Trijn in de veelkleurige acryl schilderijen.
Trijn Maat- Blok groeide op in een groot gezin met 8 broers en 2 zussen en het overlijden van de paar laatste broers en schoonzus deed veel met haar emotie wat te zien is

in een paar schilderijen waar ook weer licht aan de horizon te zien is.. Haar werk is heel verschillend, van de wilde zee, een tulpenveld, een paar abstracten en de door Kadinsky geïnspireerde schilderijen.
Ze ging op les bij de AKE en via de Tussenstee kwam ze bij de Sprokkel, het buurtcentrum in de Emmerschans. Nog steeds is schilderen haar passie.
Louwina van der Veen- Niemijer viel op de lagere school al op met haar tekentalent, maar in die tijd kwam er niet van om hier een opleiding in te volgen. Via een Kraamopleiding waar ze heimwee kreeg zo ver van huis, kwam ze uiteindelijk naast haar gezin ook in de zorg in de Schans terecht. Maar natuurlijk ging zij ook via de AKE aan de slag. Zij bleef het aquarelleren trouw en de verfijnde voorbeelden zijn hier te zien. Kijk maar even goed naar het dansend echtpaar links naast de deur en de bloemen boven het linker raam.
Ook nu weer een prachtige expo waar we de komende maanden van kunnen genieten.
Dank je wel Louwina en Trijn.