Expo juni 2022

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen, Expowand

            

 Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Monika van Engen, ben 52 jaar en woon samen met mijn man en lieve labrador in Emmen.
Of ik een expositie wil houden? Ik?????. Wie heeft er nu behoefte om mijn schilderijen te zien? Voor mij is het pure tijdverdrijf. Aan de andere kant.
Waarom ook niet. Want iedereen ziet het anders. Sommige mensen vinden het prachtig en verdwijnen er bijna in. Terwijl de ander denkt: Tja. Wat moet je ermee? En. Ik zie het weer op mijn eigen manier.
Ik heb namelijk een visuele uitdaging. Mijn gezichtsscherpte bedraagt ca. 15%. Dit houdt in dat ik als het ware kijk door een beslagen autoruit. Het waarnemen van details is lastig. De kunst voor mij om toch te kunnen schilderen, is te werken met grote doeken en vooral heldere kleuren. Mijn werken zijn ontstaan door inspiratie uit de omgeving, een eigen draai, een beetje hulp en steeds meer gevoel. Tot nu toe heb ik geleerd de lat niet te hoog te leggen. Imperfectie is ook perfect. Dat scheelt een hoop energie. Voor mij is het een mooie manier om in het hier en nu te zijn. Helaas raken door die grote doeken mijn wanden wel  vol. Dus als iemand hier een oplossing voor weet, hoor ik het graag. Je kunt me bereiken op email: mmsvanengen@home.nl