Extra informatie

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

ZATERDAG 11 MEI: FIETSTOCHT DOOR NATUUR EN LANGS KERKEN
Op zaterdag 11 mei organiseert de Werkgroep #SamenVerder een bijzondere fietstocht. Genieten van de natuur en ook van een aantal kerkgebouwen die onderweg worden bezocht. Vorig jaar zijn we richting Barger Compascuum gefietst en hebben we onder meer de Veenkerk in Klazienveen Noord bezocht en de Gerardus kerk in Barger Oosterveld.
Dit jaar gaan we een andere kant op. De fietstocht moet nog verder worden uitgezet maar het beloofd weer een interessante, sportieve maar ook vooral gezellige dag te worden.
Vertrek om 10.00 uur vanaf de Opgang en zo tussen 15.00 en 16.00 zijn we weer terug in de Bargeres. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Wel zelf een boterham voor onderweg meenemen. Aanmelden kan nu al en dat doet u door een mail te sturen naar kor.louissen@ziggo.nl of door te appen of te bellen met 06 52664763

THUISGEVERS PG EMMEN ZOEKEN WOONRUIMTE.
Uw kerk, de Protestantse Gemeente Emmen, is op zoek naar tijdelijke of permanente woonruimte. We willen mensen, statushouders, die nu nog wachten in het AZC woonruimte bieden zodat ze hun leven weer kunnen oppakken. 
Hebt u zelf ruimte beschikbaar of weet u van beschikbare woonruimte in uw omgeving neem dan contact met ons op: 06 52664863 of thuisgevers.pgemmen@gmail.com.

THUISGEVERS PG EMMEN ZOEKEN VRIJWILLIGERS.
Deze maand, maart, zijn we als werkgroep Vluchtelingen PG Emmen oftewel de Thuisgevers, direct betrokken bij drie Syrische gezinnen die vanuit een vluchtelingenkamp in Libanon naar Nederland en Emmen zijn gekomen. Gelukkig hadden we als relatief nieuwe werkgroep net voldoende vrijwilligers om te kunnen helpen. Maar omdat we meer willen doen zijn we nog volop op zoek naar mensen die als vrijwilliger, als buddy of maatje, mensen willen ondersteunen die als statushouder in ons land mogen verblijven. Wilt u meedoen of meer weten neem dan contact op en bel met op: 06 52664863 of stuur een mail naar thuisgevers.pgemmen@gmail.com.

JEZUS WAAROM? LEZING EN MUZIEK
Binnenkort ook in Emmen: een lezing door Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort met livemuziek door Niki Jacobs
Wat uw geloofsovertuiging ook is, welke achtergrond of overtuiging: Ragas en van Nieuwpoort nemen u mee door de Bijbel en duiden hoe die verhalen voor iedereen ook nu van grote waarde kunnen zijn. Je hoeft er alleen nog maar voor open te staan.
Over Bas en Ad. Samen schreven zij het boek Jezus, waarom? waarin vele vragen beantwoord werden: ‘Wie of wat is God?’, ‘Welke samenhang is er tussen het Oude en het Nieuwe Testament?’, ‘Is de Bijbel een historisch, literair of religieus boek?’ én ‘Hoe relevant zijn deze verhalen anno 2024?’ Ragas raakte erdoor bevlogen, schreef samen met Ad de bestseller Jezus, waarom?
En over Niki. De lezing wordt muzikaal omlijst met livemuziek door zangeres en gitariste Niki Jacobs die gespecialiseerd is in Jiddische liederen en Joodse volksmuziek. Niki zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Ze wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied.
En dat alles op dinsdag 21 mei om 19.30 uur in Ichthus aan de Walstraat 21 in Emmen. Binnenkort kunt u voor deze heel bijzondere en speciale avond kaarten kopen. In de voorverkoop kosten die € 10,00 en aan de zaal € 12,50. En dat is inclusief twee consumpties.

ALPHA IN EMMEN
Een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt. 
Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.  
Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepjes om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen, dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.  
Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend, en is in de meeste gevallen gratis. Soms wordt er een kleine (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor het weekend.
Na het Paasfeest organiseren enkele kerken in Emmen met elkaar deze Alpha bijeenkomsten. Baptisten Gemeente De Bron, de Christelijk Gereformeerde Kerk, PGE De Opgang en het Leger des Heils laten zien dat kerkmuren van ondergeschikt belang zijn. Zij organiseren op donderdag 11 april, om 19:00 uur in de Bron, aan de Hesselterbrink 2, een vrijblijvende introductie avond, waar iedereen van harte welkom is en waar je alvast iets mag proeven van al het goede wat Alpha te bieden heeft.
Daarnaast zoeken we enkele mensen die hierbij willen helpen, met hand en spandiensten bij het klaarmaken van de locatie en het opruimen daarvan, koks om de maaltijd te bereiden en mensen die de kleine groepjes willen leiden in de gesprekken. 
Mocht u vragen of interesse hebben als deelnemer of medewerker kunt u zich opgeven of aanmelden bij Sjaak van Hese sjaak.vanhese@home.nl