Vakantieweken 2022

Geschreven door J. Wijnholds op . Geplaatst in Algemeen

Seniorenmidweek 12 t/m 16 december
Van maandag 12 t/m vrijdag 16 december 2022 kunnen 150 ouderen met een krappe beurs en/of een klein sociaal netwerk genieten van een GRATIS vakantiemidweek ‘Ouderen in het zonnetje’, georganiseerd door RCN Vakantieparken in samenwerking met Het vakantiebureau.
Ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn van harte welkom op één van de drie RCN Vakantieparken in Nederland: De Flaasbloem in Chaam, De Jagerstee in Epe en De Potten in Offingawier (Friesland). Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. Ouderen kunnen genieten tijdens een onbezorgde vakantiemidweek, waarbij ze de eenzaamheid even kunnen vergeten.
Aanmelden kan nog tot 1 oktober.
Informatie kunt u verkrijgen bij Tineke Seigers

VAKANTIEWEKEN VOOR (THUISWONENDE)MENSEN MET DEMENTIE EN HUN PARTNER/MANTELZORGER
Al vele jaren organiseert Het vakantiebureau (www.hetvakantiebureau.nl)in samenwerking met Alzheimer Nederland jaarlijks zo’n twaalf vakantieweken voor (thuiswonende) mensen met dementie en hun partner/mantelzorger. De weken vinden plaats in diverse (zorg)hotels in Nederland, en zijn van zaterdag – zaterdag.
Dit najaar is er nog plaats in de volgende twee weken:

• Van 8 – 15 oktober, Hotel Dennenheul in Ermelo
• Van 15 – 22 oktober, Hotel Dennenheul in Ermelo

Tijdens de vakantie krijgt de partner/mantelzorger volop de gelegenheid om te ontspannen en om er alleen of samen met anderen op uit te gaan. De partner met dementie is tijdens de week in goede handen bij onze toegewijde en deskundige vrijwilligers. Zij kunnen u de zorg uit handen nemen, en bieden u beiden een luisterend oor.

Informatie kunt u verkrijgen bij Tineke Seigers