Feest van de Geest

Dit jaar deed ook de Schepershof mee aan het Feest van de Geest en bracht hiermee in de weekenden rond Hemelvaart en Pinksteren kunst in de kerk.

Zoals u weet was er een prachtige expositie met werk van Pieter Eisenga. Heel wat middagen konden mensen genieten van zijn  prachtige schilderijen. Van de bezoekers  kregen we complimenten voor de expositie, onze ruime mooie kerk, de mooie wandkleden en zelfs voor het feit dat je de organist zo van dichtbij  kon zien spelen.

Het begint bijna een traditie te worden om 2e Pinksterdag zelf op pad te gaan. Met een aardige groep gemeenteleden volgden we een prachtige route  langs de kerken van Zuidwolde, Ruinerwold en eindigden we in de Mariakerk van Ruinen. Het is moeilijk te zeggen welke kerk of kunstenaar de kroon spande. De omgeving rond de kerk in Ruinerwold met zijn prachtige bomen zorgde voor extra sfeer. De dikke boom, oorspronkelijk  12 stammetjes naar de 12 apostelen, was vergroeid tot één boom. In de kerk was dat ook weer gegeven door Yvonne Casander, zie foto.

In Ruinen  maakten we de mooie afsluiting mee met een vesper waarbij onze eigen Co Manrho het orgel bespeelde.

Hierbij ziet u een aantal foto’s van het inrichten van de expositie van Pieter Eisenga en de excursie op 2e Pinksterdag naar Midden Drenthe.

De gouaches en aquarellen van Pieter Eisenga.

Vanmorgen(27 mei 2014) hadden we als expo-groep een feestelijke morgen. De expositie voor het Feest van de Geest in de Schepershof werd ingericht.

Co verleende hand-en spandiensten om de prachtige schilderijen van Piet Eisenga naar de Schepershof te vervoeren. Toen begon het echte werk.
Maar tot zijn verrassing ontmoette hij Dea die ooit in dezelfde tijd als hij de Kunstacademie in Rotterdam volgde. Zijn professionaliteit is te zien in zijn werk, prachtige beelden waarnaar je blijft kijken.
Met gezamenlijke inzet werd er een mooie expo van gemaakt. Piet en zijn vrouw waren er blij van. Wij ook als Expo- en V en T groep.
Janneke de Valk zal op Pinksterzondag voorgaan in de viering en kwam ook kennismaken met de kunstenaar en samen praatten ze over de achtergronden van zijn werk.
Het is zeer de moeite waard om straks tijdens het Feest van de Geest een kijkje te nemen en te genieten van deze prachtige schilderijen!

 

 

folder11

 

folder22